Sałatka warzywna teściowej

Sałatka warzywna teściowej

Składniki

– 6 średnich ziemniaków sałatkowych np. czerwonych
– 3 średnie marchwie
– 2 średnie pietruszki
– biała część pora
– mały kawałek selera (około 1/5 dużego selera)
– 2 średnie jabłka
– puszka groszku Bio około 400 g
– 5 ogórków kiszonych
– 5 jajek
– jogurt typu greckiego
– pęczek koperku
– sól

Przygotowanie

Ziemniaki ugotować w mundurkach w lekko osolonej wodzie, trzeba uważać, aby się nie rozgotowały. Marchwie, pietruszkę i seler obrać i ugotować w lekko osolonej wodzie, tak aby pozostały twardsze. Por pokroić w talarki i delikatnie je pooddzielać zgodnie z warstwami. Groszek przełożyć na sitko do odsączenia. Ogórki obrać, pokroić w kostkę i pozostawić na sitku do odsączenia soku. Jajka gotować 5 minut. Pozostawić do wystygnięcia. Wszystkie składniki można pokroić za pomocą tzw. kratki do warzyw, również jajka i jabłka. Wszystkie produkty jeszcze raz dokładnie wymieszać, dodać jogurt, pokrojony koperek i sól.



/**
*/