Sałatka szybka jak wiatr

Sałatka szybka jak wiatr

Składniki

– średnia sałata lodowa

– średnia żółta papryka

– duże jabłko

– 3/4 szklanki białego ryżu parabolicznego

– pół pęczku szczypiorku

– 20 dag sera żółtego w kostce (bez barwników i konserwantów)

– łyżka ziaren słonecznika

– łyżka oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie

Sałatę lodową porozrywać na małe kawałki, dodać pokrojoną w kostkę lub paski paprykę. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć jabłko. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut. Wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia. Szczypiorek posiekać. Pokroić w kostkę żółty ser. Następnie zmieszać ze sobą wszystkie składniki, doprawić oliwą z oliwek i posypać ziarnami słonecznika.



/**
*/