Pyszna rolada z indyka z jarmużem
Składniki
– 1 kg szynki z indyka
– 100 g jarmużu mrożonego
– 3 łyżki serka owczego miękkiego pasteryzowanego
– ząbek czosnku
– szczypta pieprzu cayenne
– szczypta soli
– łyżka oliwy z oliwek
Przygotowanie
Szynkę przeciąć tworząc kieszonkę. Jarmuż rozmrozić, odsączyć z wody dodać serek, rozgnieciony przez praskę czosnek i sól do smaku. Farsz z jarmużu przełożyć łyżką do kieszonki w mięsie. Następnie kieszonkę zamknąć wykałaczkami lub szpikulcami do mięsa. Z zewnątrz szynkę doprawić solą i pieprzem cayenne. Przełożyć na patelnię i dusić (łyżka oliwy z oliwek i reszta woda) około 1 godziny. W razie potrzeby podlewać wodą.