Placuszki waniliowe – bezglutenowe

Placuszki waniliowe – bezglutenowe

Składniki

– 1 l kefiru 1,5%

– szklanka mąki kukurydzianej

– szklanka mąki mix it firmy schar

– 8 g cukru waniliowego Bio

– 5 g czystej wanilii

– 5 bananów

– 3 łyżki cukru trzcinowego

– łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Kefir połączyć z dwoma rodzajami mąk, dodać cukier waniliowy i trzcinowy oraz wanilię. Następnie wszystko dokładnie wymieszać. Banany zgnieść za pomocą widelca na jednolitą masę i dodać do pozostałych składników. Ciasto powinno być gęste, tak aby nie zsuwało się z łyżki. Na patelnię wlać niewielką ilość tłuszczu, rozgrzać i za pomocą łyżki układać okrągłe placuszki. Piec około 5 minut z każdej strony, aż placki się zarumienią.



/**
*/