Niezapomniane muffiny z mango

Niezapomniane muffiny z mango

Składniki

– 8 foremek do muffin sylikonowych lub aluminiowych

– pół duże mango lub jedno małe mango

– 150 g mąki pszennej typ 450

– łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów

– 1 jajko rozmiar klasy M

– 1/3 szklanki cukru trzcinowego lub kokosowego

– 40 ml oleju rzepakowego

– pół szklanki napoju kokosowego

– ¼ łyżeczki cynamonu i kardamonu

Przygotowanie

Wszystkie suche składniki połączyć ze sobą, następnie dodać jajko, olej oraz napój kokosowy. Wszystko dokładnie wymieszać. Mango pokroić w drobne kawałki, większą część dodać do ciasta i ponownie wymieszać. Ciasto nakładamy do muffinek i dekorujemy pozostałymi kawałkami mango. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach C przez około 20 minut.



/**
*/