Kuskus słodki przysmak

Kuskus słodki przysmak

Składniki

– 150 g kaszy kuskus,
– 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich,
– jedno duże jabłko lub 2 średnie,
– 2 łyżki soku z cytryny,
– 5 łyżek rodzynek,
– łyżka masła,
– 1/3 łyżeczki suszonego imbiru,
– łyżeczka cynamonu,
– 2 łyżki miodu naturalnego

Przygotowanie

Kuskus trzeba zalać gorącą wodą 0,5 cm ponad powierzchnię kaszy i pozostawić minimum 5 minut pod przykryciem. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na grubszej tarce. Następnie pokropić sokiem z cytryny. Kaszę kuskus trzeba delikatnie rozluźnić, tak aby była sypka i niepoklejona. Rodzynki powinno się sparzyć przez 5 minut w gorącej wodzie. Następnie łączymy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.



/**
*/